Kuřecí žemlovka se zeleninou
85 min.

Ingredience
- 3kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 4lžičkyCukr moučkový
- 8lžicMléko plnotučné
- 2lžičkyZázvor mletý
- 1kusPaprika zelená
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1200gramůKuře
- 0,5kusVeka
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
33 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme a naporcujeme. Čtyři stroužky česneku utřeme se solí, zázvorem a jednou nadrobno nasekanou cibulí. Na rozpáleném oleji osmahneme směs dozlatova. Přidáme kuře, podlijeme, dosolíme a dusíme.
- 2Mléko osladíme cukrem a nemočíme do něj na podélné poloviny nakrájené krajíčky veky. Na trošce oleje je osmažíme dozlatova. Poté vyjmeme, do oleje vlijeme zbylé mléko a vysmahneme.
- 3Zbylý česnek a cibuli rozemeleme, orestujeme, přidáme pomletou zelenou papriku, nadrobno nasekanou petrželku a všechno koření. V jiné míse smícháme šťávu z kuřete, vysmahnutý olej s mlékem a worcesterskou omáčku.
- 4Do pekáče vložíme polovinu plátků veky, poklademe kousky masa, přelijeme kořenící směsí s cibulí, naskládáme zbylou veku a pokapeme kuřecí šťávou. Zakryté dusíme cca 10 minut, poté odkryjeme a ve vyhřáté troubě zapečeme cca 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.