Kuřecí žemlovka se zeleninou

85 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
33 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře očistíme a naporcujeme. Čtyři stroužky česneku utřeme se solí, zázvorem a jednou nadrobno nasekanou cibulí. Na rozpáleném oleji osmahneme směs dozlatova. Přidáme kuře, podlijeme, dosolíme a dusíme.
  • 2
    Mléko osladíme cukrem a nemočíme do něj na podélné poloviny nakrájené krajíčky veky. Na trošce oleje je osmažíme dozlatova. Poté vyjmeme, do oleje vlijeme zbylé mléko a vysmahneme.
  • 3
    Zbylý česnek a cibuli rozemeleme, orestujeme, přidáme pomletou zelenou papriku, nadrobno nasekanou petrželku a všechno koření. V jiné míse smícháme šťávu z kuřete, vysmahnutý olej s mlékem a worcesterskou omáčku.
  • 4
    Do pekáče vložíme polovinu plátků veky, poklademe kousky masa, přelijeme kořenící směsí s cibulí, naskládáme zbylou veku a pokapeme kuřecí šťávou. Zakryté dusíme cca 10 minut, poté odkryjeme a ve vyhřáté troubě zapečeme cca 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.