Kurkumová vejce se zeleninou

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
15 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme zeleninu: mrkev, řapíkatý celer, pórek, jarní cibulky, papriky a také lusky okry. Z česneku a cibule odstraníme slupky. Pórek, celer, mrkev a jarní cibulky rozkrájíme na plátky o tloušťce maximálně 2 milimetry. Papriky rozporcujeme na kousky asi 1 krát 1 centimetr, cibuli na drobné kostičky. Lusky okry rozřízneme podélně.
  • 2
    V menším hrnci uvaříme natvrdo 4 vejce. Vaříme je 10 minut. Uvařená vejce prudce zchladíme pod proudem studené vody, sloupneme z nich skořápku, rozkrojíme je napůl a pak je několikrát obracíme v misce v kurkumě.
  • 3
    Olej rozpálíme ve woku a vložíme do něj vejce. Zprudka je opékáme dokud nezrudnou. Potom je vyndáme z pánve a uložíme stranou na teplé místo. Rozmačkáme 2 stroužky česneku a společně s nakrájenými proužky cibule a mrkve opečeme na oleji. Vsypeme ostatní pokrájenou zeleninu (řapíkatý celer, lusky okry a papriky)a dusíme po dobu 10 minut.
  • 4
    Pak do pánve nalijeme kokosové mléko, posypeme arašídy a zahříváme. Osolíme, opepříme a dochutíme ještě kari kořením.
  • 5
    Vejce společně se zeleninou ozdobíme čerstvou nasekanou celerovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.