Kuskus s fazolemi
35 min.
Ingredience
- Kuskus
- 1lžičkaKari koření
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 100gramůKuskus
- 175gramůBujón zeleninový
- 30gramůSýr Eidam cihla 30%
- Zeleninový základ
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1kusPaprika červená
- 2lžíceKukuřice cukrová nakládaná
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 200gramůmexické fazole
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme zeleninový základ: Očištěnou cibuli se stroužkem česneku pokrájíme nadrobno. Omytou chilli papričku a červenou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké nudličky. 2 lžíce sterilované sladké kukuřice necháme v sítu odkapat.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme chilli a papriku. Restujeme za stálého míchání 2-3 minuty, pak přidáme konzervované mexické fazole, kukuřici, promícháme, podle chuti směs osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem. Zeleninovou směs krátce povaříme (2 minuty), zakryjeme a uchováme teplou.
- 3Připravíme si kuskus: v hrnci nasucho krátce osmažíme lžičku kari koření, pak k němu přidáme lžíci oleje, 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem a kořením. Pak kuskus zalijeme vroucím zeleninovým bujónem (přesně 175ml) promícháme a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat. Pak ho vidličkou jen načechráme a přimícháme do něj uvařený zeleninový základ s fazolemi. Kuskus na talířích posypeme nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.