Kůzlečí ragú
85 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 200gramůCeler bulvový
- 200gramůMrkev kořen
- 1špetkaSůl
- 6stroužkůČesnek
- 4kusyBobkový list
- 400mililitrůVíno bílé
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůNové koření celé
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceOlej stolní
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 1kilogramKůzlečí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté a čisté maso prošpikujeme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme, obalíme v tymiánu a rozsekaném rozmarýnu a dáme do mísy. Zakápneme směsí oleje, sójové a worcesterské omáčky, promícháme a necháme do druhého dne v chladu odležet.
- 2Nakrájíme zeleninu a cibuli.
- 3Zprudka na rozpáleném oleji orestujeme maso z obou stran, aby se zatáhlo, vyjmeme ho a na samé pánvi orestujeme zeleninu.
- 4Zeleninu i maso přendáme do pekáče, přidáme všechno koření, podlijeme vývarem a 40 minut dusíme.
- 5Odklopíme pokličku, podlijeme vínem a necháme dopéct, aby bylo maso měkké.
- 6Poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.