Kvaková polévka z vepřové nožičky

80 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
40 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou nožičku očistíme, omyjeme, dáme do hrnce s 1,5 litrem vody, bobkovým listem, celou očištěnou cibuli s hnědou slupkou, přidáme česnek, celý pepř, nové koření, dáme vařit. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a budeme polévku vařit tak, jen aby probublávala.
  • 2
    Mezitím očistíme kvaku - tuřín, pokrájíme ho na malé kostičky.
  • 3
    Když je maso měkké, nožičku vyjmeme a vývar přecedíme do druhého hrnce. Znovu přivedeme k varu a kvaku, přidáme sůl, vaříme doměkka asi 15 minut.
  • 4
    Mezitím pokrájíme maso z nožičky. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo, přimícháme mouku a uděláme zlatavou jíšku, kterou zavaříme do polévky.
  • 5
    Do kvakové polévky vrátíme pokrájené maso, pažitku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.