Kvaková polévka z vepřové nožičky
80 min.
Ingredience
- 1kusVepřové nožičky
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyPepř černý celý
- 3kusyNové koření celé
- 400gramůTuřín
- 1,5lžičkySůl
- 1lžícePažitka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
40 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou nožičku očistíme, omyjeme, dáme do hrnce s 1,5 litrem vody, bobkovým listem, celou očištěnou cibuli s hnědou slupkou, přidáme česnek, celý pepř, nové koření, dáme vařit. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a budeme polévku vařit tak, jen aby probublávala.
- 2Mezitím očistíme kvaku - tuřín, pokrájíme ho na malé kostičky.
- 3Když je maso měkké, nožičku vyjmeme a vývar přecedíme do druhého hrnce. Znovu přivedeme k varu a kvaku, přidáme sůl, vaříme doměkka asi 15 minut.
- 4Mezitím pokrájíme maso z nožičky. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo, přimícháme mouku a uděláme zlatavou jíšku, kterou zavaříme do polévky.
- 5Do kvakové polévky vrátíme pokrájené maso, pažitku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.