Květák po sicilsku

110 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
52 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme olivy, na kostičky nakrájené sardele, cibuli a nastrouhaný ementál. Vše důkladně promícháme. Přimícháme 200 ml olivového oleje, osolíme a opepříme.
  • 2
    Zapékací misku vymažeme a dno zapékací misky potřeme vrstvou olejové směsi a naskládáme na ni řádně očištěné a omyté růžičky květáku. Opět přelijeme olejovou směsí a naskládáme květák. Takto ve vrstvení pokračujeme a nakonec skončíme vrstvou květáku. Zakápneme zbytkem olivového oleje a přelijeme bílým vínem.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 170°C a květákovou směs v ní pečeme asi 90 minut.
  • 4
    Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.