Květák po sicilsku
110 min.
Ingredience
- 60gramůOlivy černé
- 8kusůSardelové řezy
- 1kusCibule červená
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 250mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kilogramyKvěták
- 300mililitrůVíno bílé
- 1kusPažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
52 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme olivy, na kostičky nakrájené sardele, cibuli a nastrouhaný ementál. Vše důkladně promícháme. Přimícháme 200 ml olivového oleje, osolíme a opepříme.
- 2Zapékací misku vymažeme a dno zapékací misky potřeme vrstvou olejové směsi a naskládáme na ni řádně očištěné a omyté růžičky květáku. Opět přelijeme olejovou směsí a naskládáme květák. Takto ve vrstvení pokračujeme a nakonec skončíme vrstvou květáku. Zakápneme zbytkem olivového oleje a přelijeme bílým vínem.
- 3Troubu předehřejeme na 170°C a květákovou směs v ní pečeme asi 90 minut.
- 4Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.