Květák s brambory

55 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci ve slupce uvaříme brambory, scedíme vodu a necháme je vychladnout. Následně je oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně přibližně 1 centimetr. Květák opláchneme, rozporcujeme na jednotlivé růžičky.
  • 2
    Na plotnu položíme wok, v němž rozpálíme olej, vsypeme kmín, opražíme, vložíme růžičky květáku, restujeme 2 minuty, pak wok zakryjeme, za dalších pět minut přidáme kostičky brambor. Přisypeme mletý kmín, cayenský pepř, kurkumu a koriandr.
  • 3
    Podélně rozkrojíme chilli papričku, odstraníme semínka, nasekáme ji, přidáme ke květáku a bramborám. Osolíme, opepříme, pět minut vaříme, během varu průběžně mícháme. Na závěr zasypeme nakrájeným čerstvým koriandrem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.