Květák s bylinkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 6lžicJíška instantní
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžícePažitka
- 1kusKvěták
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý květák vložíme košťálem dolů do vroucí osolené vody okyselené citronovou šťávou. Zvolna vaříme asi 20 minut, květák vyjmeme a necháme okapat. Uložíme jej na nahřátou mísu.
- 2Mléko a smetanu uvedeme do varu s 250 ml květákového vývaru. Metlou vmícháme hotovou jíšku a povaříme 1 minutu. Do omáčky vmícháme nasekané bylinky, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
- 3Omáčkou přelijeme květák na míse a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.