Květák s česnekem a sýrem
35 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůKvěták
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky, košťál nakrájíme na čtvrtky a vše vložíme na rozehřátý olej s osmahnutým utřeným česnekem. Květák zlehka opečeme, podlijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkký květák opepříme a přimícháme nasekanou petrželku. Na talířích každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.
- 2Podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.