Květák s česnekem po italsku

35 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
35 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva krajíčky černého chleba dáme na 20 minut sušit do trouby předehřáté na 160°C. Když je chleba dostatečně suchý a křupavý, nameleme z něj strouhanku.
  • 2
    Květák ponoříme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Přivedeme znovu k varu, plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme asi 1 minutu. Květák vyjmeme z vody a rozebereme na růžičky.
  • 3
    Utřeme česnek se solí a červenou chilli papričku nasekáme najemno.
  • 4
    Ve vyšší pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme květák, česnek a papričku. Restujeme asi 3 minuty, dokud květák nezačne hnědnout.
  • 5
    Přidáme půlky oliv, kapary a strouhanku, osolíme a opepříme. Restujeme dále asi 1 minutu, dokud strouhanka nenatáhne všechen olej.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.