Květák s olivami
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 4lžíceOlej stolní
- 1kusPepř černý mletý
- 150gramůOlivy černé
- 1kusCitrony
- 1kusKvěták
- 2decilitryVoda pitná
- 40gramůProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Květák rozdělíme na růžičky, spaříme a zprudka osmahneme v pánvi na olivovém oleji. Vyjmeme květák a v pánvi osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka. Přilijeme vodu a citronovou šťávu, vložíme zpět květák a vaříme doměkka.
- 2Měkký květák vyjmeme a do tekutiny přidáme rajčatový protlak. Krátce povaříme. Přidáme na kousky nakrájené olivy, sekanou petrželku a opět krátce povaříme. Přelijeme přes květák a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.