Květáková krémová polévka s česnekem

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný, pod tekoucí studenou vodou opláchnutý a na jednotlivé růžičky rozdělený květák dáme do hrnce s vodou osolenou špetkou soli. Uvaříme do měkka asi 15 minut, scedíme, vývar z květáku smícháme dohromady s hovězím vývarem a vložíme uvařený květák.
  • 2
    Na mírném ohni povaříme 10 minut, přilijeme smetanu, prolisovaný česnek, přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku, dochutíme zbylou solí, pepřem, vmícháme rozkvedlané žloutky. Vše mixérem rozmixujeme. Nakonec do polévky vložíme máslo a mícháme až do jeho rozpuštění.
  • 3
    Podáváme v hlubokých talířích. Porce ozdobíme lístečky petrželové natě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 5. 3. 2016
Květáková krémová polévka s česnekem
Polévka byla jemná a moc dobrá. Úspěch měla i u členů rodiny, co květák nemusí. Díky za tip 🙂.
Anonymní uživatel
ne 13. 8. 2017
Květáková krémová polévka s česnekem
vyzkouším.