Květáková polévka s mandlemi

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
50 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Důkladně očištěný a pod studenou tekoucí vodou propláchnutý květák rozebereme na jednotlivé růžičky. V hrnci rozehřejeme máslo, osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme květákové růžičky, za častého míchání dusíme 15 minut. Následně zalijeme vínem, dobře promícháme a vsypeme vločky. Vlijeme vývar, přivedeme k varu, povaříme ještě 15 minut a vše ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu.
  • 2
    Do hmoty vlijeme smetanu, ochutíme solí, pepřem, Vegetou, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Podle chuti pžidáme chilli koření a nakonec citrónovou šťávu. Polévku za občasného míchání přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Necháme pod poklici 10 minut odpočinout. V pánvičce opražíme oloupané mandle, udržujeme teplé, ale ne horké. Hotovou polévku servírujeme v hlubokých talířích. Každou porci před servírováním posypeme praženými mandlemi a drobně posekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.