Květákovo - brokolicový gratin
55 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBrokolice
- 150gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1hrstStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Parmezán
- 625mililitrůMléko polotučné
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusKvěták
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jednotlivé růžičky brokolice a květáku povaříme asi 6-8minut ve vodě a scedíme.
- 2Troubu předehřejeme na 180C.
- 3Oválnou zapékací mísu vymažeme máslem a vložíme květák a brokolici.
- 4V kastrolu rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Odstavíme a za stálého míchání přiléváme mléko. Poté ještě asi 3min povaříme. Ochutíme solí, pepřem a zalijeme zeleninu v míse.
- 5Oba sýry nastrouháme, promícháme se strouhankou a brokolici s květákem posypeme. Pečeme 20-30min až povrch zezlátne.
- 6Podávat můžeme i jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.