Květákovo - brokolicový gratin

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jednotlivé růžičky brokolice a květáku povaříme asi 6-8minut ve vodě a scedíme.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 3
    Oválnou zapékací mísu vymažeme máslem a vložíme květák a brokolici.
  • 4
    V kastrolu rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Odstavíme a za stálého míchání přiléváme mléko. Poté ještě asi 3min povaříme. Ochutíme solí, pepřem a zalijeme zeleninu v míse.
  • 5
    Oba sýry nastrouháme, promícháme se strouhankou a brokolici s květákem posypeme. Pečeme 20-30min až povrch zezlátne.
  • 6
    Podávat můžeme i jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.