Květákový dort s brokolicí
55 min.
Ingredience
- 300gramůKvěták
- 250gramůBrokolice
- 1litrVoda pitná
- Na drobenku
- Na těsto
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- Na zálivku
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrMléko polotučné
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do misky vsypeme mouku, kypřicí prášek, rozklepneme vejce, vlijeme přepuštěné máslo a smetanu. Ze všech surovin vypracujeme křehké těsto, které dáme do lednice na 60 minut.
- 2Následovně těstem vyložíme dortovou formu. V pánvičce rozpustíme zbylé máslo, přisypeme strouhanku, sůl, pepř, muškátový oříšek a osmahneme. Potom strouhankou posypeme těsto ve formě.
- 3Brokolici spolu s květákem po důkladném opláchnutí pod tekoucí vodou vložíme do síta. Spaříme vroucí vodou a necháme namočené 3 minuty. Květák a brokolici ochladíme studenou vodou, rozdělíme na jednotlivé růžičky, které střídavě poklademe na těsto.
- 4V misce důkladně smícháme vejce, moukou, mlékem a smetanu. Ochutíme solí, pepřem a přelijeme květák s brokolici.
- 5Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200stupňové teplotě 30-35 minut. Hotový nákyp necháme vychladnout. Nakrájíme na porce, pokládáme je na jednotlivé talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.