Květákový krém se šafránem
35 min.
Ingredience
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 2gramyŠafrán
- 7gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 1kusKvěták
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vývar a mléko, osolíme, přidáme šafrán a přivedeme k varu. Zatím rozdělíme květák na nejmenší růžičky a vhodíme do vroucí vody. Ztlumíme a na mírném ohni povaříme 10 minut, až květák změkne, ale neztratí tvar. Děravou naběračkou vybereme asi třetinu květáku a odlijeme polovinu vývaru, zbytek rozmixujeme dohladka.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme odebrané růžičky květáku dozlatova. V hrnci prohřejeme květákové pyré, podle potřeby zředíme zbylým vývarem, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželovou nať. Nakonec přidáme osmažené květáky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.