Květákový krém se šafránem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vývar a mléko, osolíme, přidáme šafrán a přivedeme k varu. Zatím rozdělíme květák na nejmenší růžičky a vhodíme do vroucí vody. Ztlumíme a na mírném ohni povaříme 10 minut, až květák změkne, ale neztratí tvar. Děravou naběračkou vybereme asi třetinu květáku a odlijeme polovinu vývaru, zbytek rozmixujeme dohladka.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme odebrané růžičky květáku dozlatova. V hrnci prohřejeme květákové pyré, podle potřeby zředíme zbylým vývarem, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželovou nať. Nakonec přidáme osmažené květáky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.