Květákový nákyp s klobáskami
45 min.
Ingredience
- 1lžíceCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 300gramůCuketa
- 1kusPetržel - nať
- 60gramůStrouhanka
- 1lžíceOlej rostlinný
- 3kusyKlobása Dunajská
- 600gramůKvěták
- 0,5litrBešamel
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
47 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme, opláchneme a rozdělíme na růžičky. Blanšírujeme v osolené vodě asi 5 minut. Cuketu nakrájíme na plátky, přidáme ke květáku a povaříme ještě asi 2 minuty.
- 2Zeleninu slijeme přes síto, zchladíme, necháme okapat. Klobásky nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme, nasekáme a se strouhankou a olejem rozmixujeme.
- 3Bešamelovou omáčku smícháme se smaženou cibulkou, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Do zapékací misky dáme polovinu bešamelové omáčky, na omáčku rozdělíme zeleninu a klobásky, přelijeme zbytkem omáčky a posypeme petrželovou strouhankou.
- 4Nákyp pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut, dokud strouhanka nezhnědne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.