Květákový nákyp s klobáskami

45 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
47 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistíme, opláchneme a rozdělíme na růžičky. Blanšírujeme v osolené vodě asi 5 minut. Cuketu nakrájíme na plátky, přidáme ke květáku a povaříme ještě asi 2 minuty.
  • 2
    Zeleninu slijeme přes síto, zchladíme, necháme okapat. Klobásky nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme, nasekáme a se strouhankou a olejem rozmixujeme.
  • 3
    Bešamelovou omáčku smícháme se smaženou cibulkou, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Do zapékací misky dáme polovinu bešamelové omáčky, na omáčku rozdělíme zeleninu a klobásky, přelijeme zbytkem omáčky a posypeme petrželovou strouhankou.
  • 4
    Nákyp pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut, dokud strouhanka nezhnědne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.