Květákový salát s brokolici

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák a brokolici opláchneme pod studenou vodou. Rozdělíme růžičky, dáme je do 4 l vroucí, lžičkou soli osolené vody. Uvaříme doměkka, scedíme, necháme vychladnout. Vaříme 10 minut. Růžičky rozdělíme ještě na menší. Uvařený květák spolu s brokolicí dáme do vhodné misky. Vejce také opatrně, pomocí lžíce, vložíme do 1 l vroucí vody a povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Připravíme pikantní zálivku. Do vhodné nádoby vlijeme citronovou šťávut, olej, přidáme drobně nakrájený česnek. Krenex smícháme se smetanou a přilijeme k zálivce. Vše dobře promícháme a zalijeme květák s brokolicí. Všechny suroviny důkladně promícháme, podle chutě osolíme a opepříme.
  • 3
    Hotový salát necháme vychladit a potom porcujeme na talíře. Každou porci ozdobíme čtvrtky vajíček a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.