Květákový salát s brokolici
35 min.
Ingredience
- 5litrůVoda pitná
- 500gramůKvěták
- 500gramůBrokolice
- 0,5lžičkaSůl
- 5kusůVejce slepičí
- Zálivka
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1decilitrOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůKřenová pasta - Krenex
- 200gramůZakysaná smetana
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák a brokolici opláchneme pod studenou vodou. Rozdělíme růžičky, dáme je do 4 l vroucí, lžičkou soli osolené vody. Uvaříme doměkka, scedíme, necháme vychladnout. Vaříme 10 minut. Růžičky rozdělíme ještě na menší. Uvařený květák spolu s brokolicí dáme do vhodné misky. Vejce také opatrně, pomocí lžíce, vložíme do 1 l vroucí vody a povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Připravíme pikantní zálivku. Do vhodné nádoby vlijeme citronovou šťávut, olej, přidáme drobně nakrájený česnek. Krenex smícháme se smetanou a přilijeme k zálivce. Vše dobře promícháme a zalijeme květák s brokolicí. Všechny suroviny důkladně promícháme, podle chutě osolíme a opepříme.
- 3Hotový salát necháme vychladit a potom porcujeme na talíře. Každou porci ozdobíme čtvrtky vajíček a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.