Květákový salát s kapiemi a majonézou
27 min.
Ingredience
- 800gramůKvěták
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 80gramůOlivy černé
- 200gramůKapie
- 160gramůRajčata
- 60gramůPetržel - nať
- 30mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMajonéza
- 900mililitrůVoda pitná
- 15mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Květák rozřežeme na růžičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme půl lžičky soli, zakápneme citronovou šťávou a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Černé olivy bez pecek nasekáme na tenké nudličky, rajčata nakrájíme na osminky, kapie bez jádřinců nakrájíme na proužky. Do misky vložíme majonézu, naředíme trochou mléka, podle chuti osolíme, opepříme a přimícháme posekanou petrželku.
- 2Vychladlý květák rozdělíme do misek, promícháme s kapiemi, zalijeme majonézovou zálivkou, povrch ozdobíme rajčaty a posypeme olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.