Květákový salát s kapiemi a majonézou

27 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák rozřežeme na růžičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme půl lžičky soli, zakápneme citronovou šťávou a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Černé olivy bez pecek nasekáme na tenké nudličky, rajčata nakrájíme na osminky, kapie bez jádřinců nakrájíme na proužky. Do misky vložíme majonézu, naředíme trochou mléka, podle chuti osolíme, opepříme a přimícháme posekanou petrželku.
  • 2
    Vychladlý květák rozdělíme do misek, promícháme s kapiemi, zalijeme majonézovou zálivkou, povrch ozdobíme rajčaty a posypeme olivami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.