Květákový salát s pažitkou
30 min.
Ingredience
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžícePažitka
- 1kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
80 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý květák rozdělíme na růžičky, vložíme do osolené a mírně okyselené vody a vaříme asi 10 minut. Povařený květák necháme na cedníku okapat.
- 2Z oleje, octa, soli, pepře a špetky muškátu ušleháme vidličkou zálivku. Vmícháme do ní omytou, jemně nakrájenou pažitku. Nakonec přidáme okapaný květák a salát necháme asi 30 minut odležet v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.