Květákový salát s pažitkou

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
80 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý květák rozdělíme na růžičky, vložíme do osolené a mírně okyselené vody a vaříme asi 10 minut. Povařený květák necháme na cedníku okapat.
  • 2
    Z oleje, octa, soli, pepře a špetky muškátu ušleháme vidličkou zálivku. Vmícháme do ní omytou, jemně nakrájenou pažitku. Nakonec přidáme okapaný květák a salát necháme asi 30 minut odležet v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.