Květákový salát s vejci

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku přivedeme vodu k varu, opatrně vložíme vejce. Povaříme je 10 minut natvrdo, scedíme, ochladíme studenou vodou. Vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Omytý květák rozebereme na růžičky, odřízneme košťál a nakrájíme na malé kousky. Kostky vložíme do hrnce s vodou, povaříme 5 minut, potom vložíme květákové růžičky a povaříme dalších 5 minut. Potom scedíme, ochladíme studenou vodou, necháme vychladnout, okapat a dáme do vhodné misky.
  • 3
    Omyté papriky a chilli papričky podélně rozkrojíme, vyhodíme jádřince. Papriku nakrájíme na tenké proužky, chilli papričku drobně nasekáme, přidáme do misky s květákem. Ochutíme solí, pepřem a dobře promícháme.
  • 4
    Do vhodné nádoby dáme jogurt, přidáme jemně nastrouhaný křen, citrónovou šťávu, jemně nastrouhaný česnek. Přimícháme smetanu, metlou všechny suroviny dobře prošleháme.
  • 5
    Hotovou zálivkou přelijeme zeleninu v misce, ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme. Salát promícháme a vložíme na 20 minut do lednice odpočinout.
  • 6
    Hotový salát porcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme vypeckovanými olivami, nasekaným koprem. Naaranžujeme čtvrtky vajíčem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.