Květákový salát s vejci
50 min.
Ingredience
- 1kilogramKvěták
- 3litryVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 2kusyPaprika žlutá
- 2kusyChilli paprička
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Na zálivku
- 200gramůJogurt bílý
- 25gramůKřen
- 3mililitryCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůOlivy nakládané
- 30gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku přivedeme vodu k varu, opatrně vložíme vejce. Povaříme je 10 minut natvrdo, scedíme, ochladíme studenou vodou. Vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Omytý květák rozebereme na růžičky, odřízneme košťál a nakrájíme na malé kousky. Kostky vložíme do hrnce s vodou, povaříme 5 minut, potom vložíme květákové růžičky a povaříme dalších 5 minut. Potom scedíme, ochladíme studenou vodou, necháme vychladnout, okapat a dáme do vhodné misky.
- 3Omyté papriky a chilli papričky podélně rozkrojíme, vyhodíme jádřince. Papriku nakrájíme na tenké proužky, chilli papričku drobně nasekáme, přidáme do misky s květákem. Ochutíme solí, pepřem a dobře promícháme.
- 4Do vhodné nádoby dáme jogurt, přidáme jemně nastrouhaný křen, citrónovou šťávu, jemně nastrouhaný česnek. Přimícháme smetanu, metlou všechny suroviny dobře prošleháme.
- 5Hotovou zálivkou přelijeme zeleninu v misce, ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme. Salát promícháme a vložíme na 20 minut do lednice odpočinout.
- 6Hotový salát porcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme vypeckovanými olivami, nasekaným koprem. Naaranžujeme čtvrtky vajíčem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.