Květákový salát s vlašskými ořechy

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
33 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a zalijeme polovinou citronové šťávy, přikryjeme a necháme odležet. Mezitím dobře opereme a očistíme květák, rozebereme ho na růžičky a vhodíme do vroucí vody s bobkovým listem. Vaříme asi 10 minut tak, aby úplně nezměkl. Po vyjmutí necháme okapat, ale vývar ponecháme.
  • 2
    Zbylou citronovou šťávu a víno necháme přejít varem v litru vody, přidáme 5g soli, koriandr, česnek, tymián a zelený pepř a vše povaříme ještě 5 minut a zcedíme.
  • 3
    Mezitím připravíme dresink: smícháme ocet a šťávu, kterou pustila cibule, 4 polévkové lžíce vývaru z květáku, cukr, pepř, sůl a nakonec po troškách olej. Metlou šleháme, dokud se vše nepropojí. V hlubší míse promícháme okapaný květák s cibulí, zalijeme vývarem z koření a nakonec přelijeme dresinkem. Na závěr posypeme nasekanými ořechy. Můžeme podávat vlažný nebo studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.