Květákový sicilský salát

15 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozdělíme květák na růžičky, košťál rozkrájíme na malé kousky a spolu s růžičkami květáku dáme vařit do osolené vody asi 5 minut, poté scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Připravíme si dresink na salát. Do sklenice nalijeme citrónovou šťávu, přidáme cukr moučku, bílý pepř, jablečný ocet, špetku soli, olivový olej a pořádně promícháme. Dresink nalijeme na květákové růžičky a necháme 1 hodinu zchladnout.
  • 3
    Hrozinky namočíme do 150 ml horké vody na 10 minut, aby nabobtnaly, poté je scedíme a nasekáme nadrobno. Květákové růžičky posypeme hrozinkami, oříšky, nastrouhanou citrónovou kůrou a drobně nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.