Kvíčaly nadivoko
70 min.
Ingredience
- 600gramůKvíčala
- 60gramůŠalotka
- 60gramůSlanina vepřová
- 25gramůMáslo čerstvé
- 15gramůPetržel - nať
- 3gramyTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 3gramyNové koření mleté
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200mililitrůVíno červené
- 200gramůChléb toastový
- 120mililitrůOmáčka švestková
- 30mililitrůOlej olivový
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 3gramyJalovec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Šalotky nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.
- 2V pekáčku rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme šalotky, slaninu a orestujeme. Přiložíme kvíčaly, osmahneme ze všech stran, ochutíme posekanou petrželkou, tymiánem, mletým jalovcem, mletým novým kořením, bobkovým listem, česnekem, solí, pepřem, podlijeme sklenkou vína a jakmile se víno částečně odpaří, přilijeme vývar a dopečeme v troubě.
- 3Podáváme s topinkami a švestkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.