Kynutý bramborák

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
13 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
228 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme.
  • 2
    Zbylé brambory nastrouháme v syrovém stavu.
  • 3
    Připravíme kvásek z droždí, mléka, mouky, soli a cukru a přidáme do mísy. Přidáme rozšlehané vejce, nakrájené maso, utřený česnek se solí a majoránku.
  • 4
    Zbylé mléko přilijeme, promícháme směs a zpracujeme hustší těsto. Je-li třeba, přidáme trouchu mouky. Těsto necháme na teplém místě kynout.
  • 5
    Poté těsto rozetřeme do pekáče a bramborák upečeme ve vyhřáté troubě. Před dopečením potřeme povrch bramboráku sádlem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.