Kynutý bramborák
65 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 30gramůDroždí
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaSůl
- 200gramůVepřová uzená plec
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
13 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
228 mg
Postup přípravy
- 1Polovinu brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme.
- 2Zbylé brambory nastrouháme v syrovém stavu.
- 3Připravíme kvásek z droždí, mléka, mouky, soli a cukru a přidáme do mísy. Přidáme rozšlehané vejce, nakrájené maso, utřený česnek se solí a majoránku.
- 4Zbylé mléko přilijeme, promícháme směs a zpracujeme hustší těsto. Je-li třeba, přidáme trouchu mouky. Těsto necháme na teplém místě kynout.
- 5Poté těsto rozetřeme do pekáče a bramborák upečeme ve vyhřáté troubě. Před dopečením potřeme povrch bramboráku sádlem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.