Kynutý koláč se špenátem
85 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 30gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 200mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůŠpenát listový čerstvý
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůOříšky piniové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1024 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
61 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme 200g mouky, droždí, cukr a vodu. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Poté přimícháme zbytek mouky, olej, 1 špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple kynout 45 minut. Špenát omyjeme a 30 vteřin necháme spařit ve vroucí vodě. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
- 2Na rozpálenou pánev bez tuku dáme piniové oříšky, krátce opražíme, poté přidáme česnek a špenát zbavený přebytečné vody. Osolíme, opepříme a necháme prohřát, poté odstavíme z plotny.
- 3Těsto vyválíme na vymazaném plechu, potřeme je špenátovou nádivkou a necháme péct 45 minut při 175°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.