Kysané zelí s bramborem a česnekem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jednu větší bramboru omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očistíme česnek, který později utřeme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Kysané zelí dáme do hrnce, přilijeme studenou vodu, přidáme sůl, kmín, nové koření a pro zjemnění chuti nastrouhaný brambor. Pod poklicí vaříme přibližně 15 minut. Uvařené zelí scedíme z přebytečné vody.
  • 3
    Mezitím špek nakrájíme na malé kostičky, které vysmažíme dozlatova. Škvarky vyjmeme z tuku, na který dáme pokrájenou cibuli, zpěníme ji dorůžova, přimícháme 1 lžíci hladké mouky a usmažíme světlou jíšku.
  • 4
    Poté cibulovou jíšku zamícháme do zelí, které dochutíme cukrem a česnekem. Promícháme, a společně dusíme pod poklicí asi 5 minut. Těsně před podáváním zelí dochutíme česnekem a každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.