Kysané zelí s bramborem a česnekem
30 min.
Ingredience
- 3špetkyKmín celý
- 80gramůBrambory
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1kilogramZelí kysané
- 1,5decilitryVoda pitná
- 3špetkySůl
- 4kusyNové koření celé
- 80gramůSlanina vepřová
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Jednu větší bramboru omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očistíme česnek, který později utřeme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
- 2Kysané zelí dáme do hrnce, přilijeme studenou vodu, přidáme sůl, kmín, nové koření a pro zjemnění chuti nastrouhaný brambor. Pod poklicí vaříme přibližně 15 minut. Uvařené zelí scedíme z přebytečné vody.
- 3Mezitím špek nakrájíme na malé kostičky, které vysmažíme dozlatova. Škvarky vyjmeme z tuku, na který dáme pokrájenou cibuli, zpěníme ji dorůžova, přimícháme 1 lžíci hladké mouky a usmažíme světlou jíšku.
- 4Poté cibulovou jíšku zamícháme do zelí, které dochutíme cukrem a česnekem. Promícháme, a společně dusíme pod poklicí asi 5 minut. Těsně před podáváním zelí dochutíme česnekem a každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.