Kyselica z Valašska

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
976 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané, na malé kousky rozkrájené brambory vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kmín a povaříme do měkka. Měkké brambory scedíme, do bramborového vývaru vložíme maso, to uvaříme také do měkka. V půlce vaření přidáme k masu oloupanou mrkev, kedlubnu a petržel, společně dovaříme. Následně maso a zeleninu drobně pokrájíme a vrátíme opět do vývaru.
  • 2
    Mléko ve vhodné nádobě spolu s moukou a smetanou dobře rozkvedláme. Vlijeme do polévky, ochutíme solí, pepřem, vše přivedeme k varu a odstavíme. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.