Kyselica z Valašska
70 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 3gramyBobkový list
- 1lžičkaKmín celý
- 300gramůHovězí maso přední
- 1kusKedlubna
- 1kusPetržel
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůSmetana
- 2špetkySůl
- 20gramůPetržel - nať
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
976 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané, na malé kousky rozkrájené brambory vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kmín a povaříme do měkka. Měkké brambory scedíme, do bramborového vývaru vložíme maso, to uvaříme také do měkka. V půlce vaření přidáme k masu oloupanou mrkev, kedlubnu a petržel, společně dovaříme. Následně maso a zeleninu drobně pokrájíme a vrátíme opět do vývaru.
- 2Mléko ve vhodné nádobě spolu s moukou a smetanou dobře rozkvedláme. Vlijeme do polévky, ochutíme solí, pepřem, vše přivedeme k varu a odstavíme. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.