Kyselo ze Zdíkova
55 min.
Ingredience
- Míchaná vajíčka
- Polévka
- 200gramůHouby čerstvé
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 4lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2,5decilitryZakysaná smetana
- Těsto na chleba
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMouka chlebová
- 20gramůChlebový kvásek
- 4lžičkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1decilitrVoda pitná
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
- Vařené brambory
- 500gramůBrambory
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dobře omyjeme brambory, dáme je do hrnce, zalijeme 7.5 dl vody a uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 20-25 minut. Uvařené brambory scedíme, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostky.
- 2Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, kmín, ocet a promícháme s 1.5 -2dl vody. Do mouky uděláme důlek, přidáme do něj chlebový kvásek a těsto důkladně promícháme. Zakryjeme čistým plátnem a necháme v teple kynout minimálně 45-50 minut.
- 3Čerstvé zdravé hřiby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém houby podusíme. Zalijeme je vroucí vodou, přidáme sůl, pepř a 1/4 vykynutého chlebového těsta. Za stálého míchání necháme těsto rozvařit (přibližně 15 minut) a ke konci přilijeme zakysanou smetanu. Promícháme, krátce 1-2 minuty povaříme a hrnec s polévkou odstavíme z plotny.
- 4V pánvi rozpustíme máslo, rozklepneme na ně 4 vejce, ochutíme je solí a umícháme je. Nesmí být úplně usmažená. Míchaná vajíčka rozdělíme na talíře, přidáme k nim pokrájené brambory, zalijeme je polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.