Labužnické lasagne s lososem
60 min.
Ingredience
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 300gramůTěstoviny Lasagne
- 1lžičkaSůl
- 300gramůLosos - filety
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 100mililitrůVíno bílé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Gorgonzola
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
33 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
857 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme lososa, pomocí papírové utěrky osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Takto připravenou rybu nakrájíme na menší kousky. Lasagně uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody al dente. Uvařené lasagne scedíme a necháme okapat.
- 2Oloupeme cibuli a česnek, obojí nadrobno nakrájíme. Připravíme si pánev, ve které rozehřejeme 3 lžíce másla. Přidáme česnek a cibuli a osmahneme.
- 3Cibuli a česnek podlijeme bílým vínem, přidáme smetanu, promícháme a povaříme do zhoustnutí. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Přidáme lososa a promícháme. Předehřejeme troubu na 250ºC (horkovzdušnou troubu na 220ºC).
- 4Omyjeme citron, osušíme, rozpůlíme a z 1/2 nastrouháme kůru. Kůru vmícháme do lososové omáčky. Vidličkou rozmačkáme gorgonzolu, pomocí struhadla nahrubo nastrouháme pecorino.
- 5Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě vykládáme plátky lasagní a lososovou omáčkou. Vrchní vrstvu tvoří lasagně, které posypeme sýrem a vločkami zbylého másla. Naplněnou zapékací mísu vložíme do střední části trouby a zapékáme asi 15 minut. Hotové vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.