Labužnické lasagne s lososem

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
33 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
857 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme lososa, pomocí papírové utěrky osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Takto připravenou rybu nakrájíme na menší kousky. Lasagně uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody al dente. Uvařené lasagne scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Oloupeme cibuli a česnek, obojí nadrobno nakrájíme. Připravíme si pánev, ve které rozehřejeme 3 lžíce másla. Přidáme česnek a cibuli a osmahneme.
  • 3
    Cibuli a česnek podlijeme bílým vínem, přidáme smetanu, promícháme a povaříme do zhoustnutí. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Přidáme lososa a promícháme. Předehřejeme troubu na 250ºC (horkovzdušnou troubu na 220ºC).
  • 4
    Omyjeme citron, osušíme, rozpůlíme a z 1/2 nastrouháme kůru. Kůru vmícháme do lososové omáčky. Vidličkou rozmačkáme gorgonzolu, pomocí struhadla nahrubo nastrouháme pecorino.
  • 5
    Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě vykládáme plátky lasagní a lososovou omáčkou. Vrchní vrstvu tvoří lasagně, které posypeme sýrem a vločkami zbylého másla. Naplněnou zapékací mísu vložíme do střední části trouby a zapékáme asi 15 minut. Hotové vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.