Lahodná vepřová krkovice s koriandrem
125 min.
Ingredience
- 450gramůVepřová krkovička
- 1kusCitrony
- 2kusyCibule červená
- 8kusůKarotka
- 100gramůPastinák
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůKlobása Dunajská
- 1kusChilli paprička
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 4,5decilitryBujón zeleninový
- 0,5lžíceHořčice Dijonská
- 0,5decilitrOlej olivový
- Na dochucení
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1,5decilitryVíno madeira
- Příloha
- 450gramůChléb slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1095 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
64 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
18 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou libovější krkovici omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky o něco větší, než je velikost sousta. Citrón (chemicky neošetřený) omyjeme a nakrájíme z něj škrabkou tenké plátky kůry (jen žluté). Očistíme a omyjeme červené cibule, baby karotku, pastiňák, petržel, celer, čerstvý tymián, rozmarýn a petrželovou nať. Zeleninu nakrájíme na silnější kousky, kromě karotky (tu necháme v celku), bylinky posekáme nadrobno. Dobrou uzenou klobásu nakrájíme na kolečka. Omyjeme a rozkrojíme chilli papričku, odstraníme semínka a nakrájíme ji na tenké nudličky.
- 2V hlubším pekáčku si na olivovém oleji orestujeme kousky masa, z každé strany asi 2 minuty. Jakmile má maso zlato-červenou kůrku, osolíme ho, ochutíme pepřem, hořčicí, sušeným koriandrem, promícháme a společně restujeme asi 2 minuty. Přimícháme citrónovou kůru, chilli papričku a klobásu. Znovu promícháme, přilijeme zeleninový bujón, zakryjeme poklicí a dáme do trouby péct. Pečeme při 220°C přibližně 30 minut, poté zmírníme teplotu na 190°C, přidáme zeleninu a maso pečeme ještě asi 1 hodinu.
- 3Z pekáče vyjmeme kousky masa a mrkev, vývar se zeleninou rozmixujeme, dáme na plotnu, přilijeme červené víno a necháme projít varem. Vzniklou omáčku dochutíme solí i pepřem. Na talíře rozdělíme maso s baby karotkou, přelijeme ho omáčkou a servírujeme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.