Lahodné tortellini se zeleným chřestem a sýrem
45 min.
Ingredience
- Na dochucení tortellin
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceSýr Gran Moravia
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- Náplň z vařeného chřestu
- 200gramůChřest zelený
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 4gramySýr Gran Moravia
- 250gramůSýr Ricotta
- 2špetkyPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
- Na vaření tortellin
- 400litrůVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- Ochucená voda pro vařený chřest
- 400mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 50mililitrůVíno bílé
- Těsto
- 200gramůMouka pšeničná - Semolina
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVejce slepičí
- 400mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
4 g
Cukr
812 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme čerstvá vejce, přidáme 3 lžíce vody a postupně do vajec s vodou budeme vidličkou zašlehávat mouku. Když jsou všechny ingredience spojené, těsto dobře uhněteme rukama. Vypracované těsto se nesmí lepit, musí být hladké, vláčné, polotuhé. Utvoříme si z něj bochánek, zabalíme ho do potravinářské fólie a na chvíli ho odložíme odpočinout.
- 2Mezitím si dáme vařit vodu se solí do většího hrnce - na tortellini. Do druhého hrnce dáme vodu, do které přidáme bílé víno, sůl, kuličky pepře, nové koření a polovinu pokrájeného citrónu. Do hrnce vložíme pařáček na který budeme pokládat chřest.
- 3Zelený chřest omyjeme. Pokud je hodně mladý a křehký, tak ho neloupeme, jen odkrojíme spodní tvrdší část stonků (asi 1-2cm). Jinak stonky chřestu oloupeme od hlavičky směrem dolů škrabkou. Chřest vložíme do pařáčku a pod poklicí ho vaříme v páře 7-8 minut. Pak ho vyjmeme, pokrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme k němu jemně nastrouhaný tvrdý sýr, žloutek a několik lístků šalvěje. Směs rozmixujeme na pyré. V míse pyré promícháme s čerstvým sýrem. Hustý krém dochutíme solí a bílým pepřem.
- 4Těsto si na pomoučeném vále rozválíme na tenkou placku o síle asi 2mm do tvaru čtverce. Pak ho rozkrájíme na čtverečky o velikosti přibližně 4x4cm. Do středu každého čtverečku dáme lžičkou malý kopeček chřestové náplně. Těsto přeložíme do tvaru šátečků, okraje k sobě přitiskneme, obtočíme kolem prstu a špičky k sobě pevně přitiskneme. Takto si vytvoříme klasický tvar tortellin.
- 5Opatrně je naházíme do vroucí vody a vaříme je přibližně 5 minut. Voda nesmí zprudka vřít a občas těstoviny promícháme.
- 6Uvařené vyjmeme sítem a odkapané dáme do mísy. Polijeme je rozpuštěným máslem, přimícháme pro vůni pár lístků šalvěje a porce dáme na talíře. Posypeme je nastrouhaným tvrdým sýrem a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.