Langustový salát
55 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 400gramůLangusta
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceCeler - nať
- 8kusůČesnek
- 4lžícePažitka
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
32 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z langusty uvařené maso pokrájíme na menší kousky a dáme je do mísy.
- 2Uvaříme si vajíčka natvrdo, oloupeme je, nakrájíme na plátky a odložíme na talíř.
- 3Omytou pažitku opláchneme pod tekoucí vodou, drobně nakrájíme a odložíme k vajíčkám na talíř.
- 4Oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky, vložíme do plátna, osolíme, plátno zakroutíme a snažíme se z cibule vymačkat všechnu šťávu přímo na maso langusty.
- 5Přidáme ještě omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželovou a celerovou nať, pokrájený česnek na tenké plátky, přilijeme olej, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou.
- 6Vše promícháme, v případě potřeby dosolíme a dáme porce do misek.
- 7Každou porci ozdobíme plátky vajíček a posypeme pažitkou.
- 8
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.