Lasagne al forno
185 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 95gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCeler řapíkatý
- 120gramůPancetta
- 500gramůHovězí maso mleté
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 90gramůJátra kuřecí
- 48mililitrůDolin - Vermouth
- 3850mililitrůHovězí vývar základní
- 125gramůTěstoviny Lasagne
- 150gramůMozzarella
- 60gramůSýr Parmezán
- 2gramyOregano sušené
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMrkev kořen
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 12mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
45 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
777 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém másle (35 g) necháme osmahnout nakrájenou zeleninu, pancettu a česnek. Opékáme na mírnějším ohni do změknutí, poté přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku a oreganem.
- 2Přidáme pokrájená kuřecí játra, zalijeme vermutem a zprudka vaříme do vyvaření tekutiny. Potom přilijeme vývar, rajčatový protlak a necháme 2 hodiny vařit. Směs nesmí vyschnout, doléváme horkou vodu dle potřeby, pouze na konci necháme vyvařit.
- 3K uvařenému masu přilijeme 25 ml smetany, odstavíme z plotny a necháme 5 minut odležet. Poté vmícháme vajíčko.
- 4Připravíme si bešamelovou omáčku:
- 5Máslo (60 g) necháme rozehřát, přidáme 40 g hladké mouky, špetku muškátového oříšku a za pečlivého míchání necháme 1 minutu povařit do zhoustnutí. Na závěr osolíme, opepříme a vmícháme 125 ml smetany. Omáčku odstavíme a necháme zvolna vychládat.
- 6Troubu rozehřejeme na 185°C. Zapékací mísu o velikosti cca 25x20 cm vymažeme tukem.
- 7Lasagne připravíme dle návodu.
- 8Na dno misky dáme vrstvu masa, posypeme vrstvou mozzarelly, překryjeme vrstvou lasagní a ty zalijeme polovinou bešamelu, posypeme polovinou strouhaného parmezánu. Celý postup opakujeme, vrchní část bude zakončena bešamelem, posypaným parmezánem.
- 9Necháme péct 40 minut, před podáváním necháme 10 minut odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.