Lasagne s houbami a špenátem
55 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 400gramůŠpenát mražený
- 200gramůSýr Čedar
- 1špetkaBazalka
- 50gramůSýr Gorgonzola
- 500gramůLasagne
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
45 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
573 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané je nakrájíme také na plátky. Špenát necháme rozmrazit, povaříme v mírně osolené vodě a nakrájíme na malé kousky.
- 3Sýry každý samostatně nastrouháme najemno.
- 4Plátky lasagní dáme do vařící osolené vody a krátce je necháme vařit, aby změkly, ale zůstaly pevné.
- 5V pánvi rozehřejeme polovinu másla a osmahneme v něm nakrájený česnek a houby. Potom přimícháme nakrájený uvařený špenát a většinu nastrouhaného Čedaru, vše dochutíme bazalkou, pepřem a solí a odstavíme.
- 6Z nízkém hrnci rozehřejeme většinu zbývajícího másla a vmícháme do něj mouku, přilijeme horké mléko a přimícháme Gorgonzolu, vše opepříme, osolíme.
- 7Zapékací mísu vytřeme zbývajícím máslem, na dno rozprostřeme polovinu směsi hub a špenátu, přikryjeme ji vrstvou lasagní a přelijeme omáčkou. Pak opět dáme špenát s houbami a lasagne, vše posypeme zbylým Čedarem a dáme péct na přibližně 30 minut do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
- 8Zapečené zlatavé lasagne rozdělíme na servírovací talíře a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.