Lasagne s houbami a špenátem

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
45 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
573 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané je nakrájíme také na plátky. Špenát necháme rozmrazit, povaříme v mírně osolené vodě a nakrájíme na malé kousky.
  • 3
    Sýry každý samostatně nastrouháme najemno.
  • 4
    Plátky lasagní dáme do vařící osolené vody a krátce je necháme vařit, aby změkly, ale zůstaly pevné.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme polovinu másla a osmahneme v něm nakrájený česnek a houby. Potom přimícháme nakrájený uvařený špenát a většinu nastrouhaného Čedaru, vše dochutíme bazalkou, pepřem a solí a odstavíme.
  • 6
    Z nízkém hrnci rozehřejeme většinu zbývajícího másla a vmícháme do něj mouku, přilijeme horké mléko a přimícháme Gorgonzolu, vše opepříme, osolíme.
  • 7
    Zapékací mísu vytřeme zbývajícím máslem, na dno rozprostřeme polovinu směsi hub a špenátu, přikryjeme ji vrstvou lasagní a přelijeme omáčkou. Pak opět dáme špenát s houbami a lasagne, vše posypeme zbylým Čedarem a dáme péct na přibližně 30 minut do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
  • 8
    Zapečené zlatavé lasagne rozdělíme na servírovací talíře a podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.