Lasagne s jehněčím masem
130 min.
Ingredience
- 15mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 45mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaOregano sušené
- 450mililitrůProtlak rajčatový
- 15plátkůLasagne
- 2mililitrySýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůJehněčí maso mleté
- omáčka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 900mililitrůMléko plnotučné
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
50 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
702 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme ji na oleji doměkka. Vložíme mleté jehněčí maso a utřený česnek. Smažíme za stálého míchání 10 minut. Osolíme a opepříme. Poté přilijeme víno a zprudka vaříme 2 minuty. Přidáme směs bylinek a nekoncentrovaný rajský protlak. Povaříme 50 minut za občasného promíchání.
- 2Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Připravíme si bílou omáčku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Postupně přiléváme horké mléko. Po každém přidání vznikající omáčku důkladně zamícháme šlehací metlou. Uvedeme do varu, mícháme a vaříme, dokud omáčka není hustá. Přisypeme nastrouhaný parmezán a dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme a znovu promícháme. Odstavíme z plotny.
- 3Dno zapékací mísy polijeme trochou masové omáčky a rozložíme 4 plátky předvařených lasagní. Přelijeme opět trochou masové omáčky a přes ní nalijeme trošku bílé omáčky. Poměr si rozložíme tak, abychom mohli takto vrstvit třikrát a završíme přelitím bílé omáčky.
- 4Vršek posypeme nastrouhaným parmezánem a pečeme 35 minut dozlatova. Před servírováním necháme 10 minut odstát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.