Lasagne s jehněčím masem

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
50 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
702 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme ji na oleji doměkka. Vložíme mleté jehněčí maso a utřený česnek. Smažíme za stálého míchání 10 minut. Osolíme a opepříme. Poté přilijeme víno a zprudka vaříme 2 minuty. Přidáme směs bylinek a nekoncentrovaný rajský protlak. Povaříme 50 minut za občasného promíchání.
  • 2
    Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Připravíme si bílou omáčku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Postupně přiléváme horké mléko. Po každém přidání vznikající omáčku důkladně zamícháme šlehací metlou. Uvedeme do varu, mícháme a vaříme, dokud omáčka není hustá. Přisypeme nastrouhaný parmezán a dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme a znovu promícháme. Odstavíme z plotny.
  • 3
    Dno zapékací mísy polijeme trochou masové omáčky a rozložíme 4 plátky předvařených lasagní. Přelijeme opět trochou masové omáčky a přes ní nalijeme trošku bílé omáčky. Poměr si rozložíme tak, abychom mohli takto vrstvit třikrát a završíme přelitím bílé omáčky.
  • 4
    Vršek posypeme nastrouhaným parmezánem a pečeme 35 minut dozlatova. Před servírováním necháme 10 minut odstát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.