Lasagne s krůtím masem

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
24 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
488 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní lasagne a 2 minuty povaříme. Poté je zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme mleté krůtí maso, rajčatový protlak, sůl, pepř, oregano, podlijeme 1 dcl vody a za občasného míchání dusíme asi 30 minut.
  • 3
    Zapékací mísu vymastíme tukem a nalijeme do ní trochu bešamelové omáčky, poté rozložíme jednu vrstvu lasagní, na ní dáme vrstvu masové směsi, další lasagne a opět zalijeme bešamelovou omáčkou.
  • 4
    Takto střídáme vrstvy a poslední vrstvou zůstanou lasagne, které přelijeme zbytkem bešamelové omáčky, okořeníme muškátovým oříškem a posypeme nastrouhaným parmezánem.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a vložíme do ní zapékací misku s lasagnemi. Pečeme 45 minut a poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.