Lasagne s krůtím masem
100 min.
Ingredience
- 250gramůLasagne
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 250gramůKrůtí maso mleté
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2špetkySůl
- 1špetkaOregano sušené
- 500mililitrůOmáčka bešamelová
- 50gramůSýr Parmezán
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceTuk
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
24 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
488 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní lasagne a 2 minuty povaříme. Poté je zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme mleté krůtí maso, rajčatový protlak, sůl, pepř, oregano, podlijeme 1 dcl vody a za občasného míchání dusíme asi 30 minut.
- 3Zapékací mísu vymastíme tukem a nalijeme do ní trochu bešamelové omáčky, poté rozložíme jednu vrstvu lasagní, na ní dáme vrstvu masové směsi, další lasagne a opět zalijeme bešamelovou omáčkou.
- 4Takto střídáme vrstvy a poslední vrstvou zůstanou lasagne, které přelijeme zbytkem bešamelové omáčky, okořeníme muškátovým oříškem a posypeme nastrouhaným parmezánem.
- 5Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a vložíme do ní zapékací misku s lasagnemi. Pečeme 45 minut a poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.