Lasagne s pestem a sardelkami

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
37 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sardele vykucháme, odtrhníme hlavičky, vyjmeme páteř. Pokrájíme na kousky. Omyjeme lístky bazalky, oloupeme česnek, pokrájíme na menší kousky. Fazolky nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Piniová semínka jemně nasekáme společně s česnekem a dáme směs do mísy. Jemně nasekáme lístky bazalky a přidáme do mísy se špetkou soli. Přidáme nastrouhaný parmazán, vše promícháme. Za stálého míchání postupně přiléváme olej, abychom vymíchali hladkou a jednolitou omáčku - pesto.
  • 3
    V nepřilnavé pánvi necháme asi minutu smažit kousky sardelek. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody, do které dáme fazolky a těstoviny.
  • 4
    Oboje uvaříme. Jakmile budou těstoviny at dente (poloměkké), obojí scedíme a zalijeme směs fazolek a těstovin připravenou omáčkou (pestem), rozředěnou 3-4 lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny s fazolkami. Nakonec vmícháme kousky sardelek a hotový pokrm podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.