Lasagne s pestem a sardelkami
80 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Lasagne
- 1decilitrOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 60gramůSýr Parmezán
- 200gramůSardelové řezy
- 10gramůBazalka
- 4litryVoda pitná
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 1lžíceOříšky piniové
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
37 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sardele vykucháme, odtrhníme hlavičky, vyjmeme páteř. Pokrájíme na kousky. Omyjeme lístky bazalky, oloupeme česnek, pokrájíme na menší kousky. Fazolky nakrájíme na malé kousky.
- 2Piniová semínka jemně nasekáme společně s česnekem a dáme směs do mísy. Jemně nasekáme lístky bazalky a přidáme do mísy se špetkou soli. Přidáme nastrouhaný parmazán, vše promícháme. Za stálého míchání postupně přiléváme olej, abychom vymíchali hladkou a jednolitou omáčku - pesto.
- 3V nepřilnavé pánvi necháme asi minutu smažit kousky sardelek. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody, do které dáme fazolky a těstoviny.
- 4Oboje uvaříme. Jakmile budou těstoviny at dente (poloměkké), obojí scedíme a zalijeme směs fazolek a těstovin připravenou omáčkou (pestem), rozředěnou 3-4 lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny s fazolkami. Nakonec vmícháme kousky sardelek a hotový pokrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.