Lasagne s pórkem a čočkou
65 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaOregano sušené
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 500gramůPórek
- 100gramůČočka jedlá
- 1špetkaSůl
- 2kusyRajčata
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 8kusůTěstoviny Lasagne
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3930 kcal
Bílkoviny
137 g
Tuky
28 g
Sacharidy
761 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pórek nakrájený na plátky podusíme na horkém oleji. Přilijeme 250 ml vody, přidáme čočku a 5 minut vaříme.
- 2Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, oregano a 125 ml vody, osolíme, opepříme a dalších 5 minut vaříme.
- 3Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
- 4Vrstvíme do vymazané formy střídavě s plátky lasagní a čočkou. Poslední vrstvou je čočka.
- 5Nastrouhaný sýr smícháme se zakysanou smetanou a směsí zalijeme lasagne.
- 6Pokrm zapékáme dozlatova asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.