Lasagne s uzenou treskou
95 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusCuketa
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3decilitryMléko nízkotučné
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 125gramůSýr Čedar
- 1lžícePetržel - nať
- 125gramůLasagne
- 350gramůTreska uzená
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené žampiony a smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájenou cuketu, rajčata a vývar a povaříme 15 minut. Osolíme a opepříme.
- 2Do pánve dáme máslo, mouku, mléko a necháme omáčku povařit a zhoustnout za neustálého míchání. Poté pánvičku sundáme z ohně, přidáme polovinu sýra a všechnu petrželku. Mícháme, aby se sýr rozpustil.
- 3Rajčatovou směs přemístíme do velké zapékací mísy a dáme na ni polovinu lasagní. Přes ně rozložíme kusy ryby a přelijeme polovinou sýrové omáčky. Na ně dáme druhou vrstvu lasagní a na ni rozprostřeme zbytek sýrové omáčky. Posypeme zbývajícím sýrem.
- 4Zapékáme v předehřáté troubě 40 minut.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.