Lasagne se smetanovým špenátem
55 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 600gramůŠpenát se smetanou mražený
- 300gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 125gramůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 200gramůTěstoviny Lasagne
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
62 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh, smetanu, 60 g nastrouhaného sýru a vejce rozšleháme dohladka. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a špetku muškátu.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem. Na dno poklademe lasagne, na ně rozložíme vrstvu rozmraženého špenátu a potřeme tenkou vrstvou připraveného tvarohového krému. Vrstvy opakujeme až do spotřebování všech přísad. Vrchní vrstvu tvoří špenát.
- 3Pokrm posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla. Zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.