Lasagne se špenátem a kuřecím masem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso nakrájíme na kousky a uvaříme ho v osolené vodě doměkka.
  • 2
    Mražený špenát necháme rozmrazit, vymačkáme z něj tekutinu a rozkrájíme ho nadrobno.
  • 3
    Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sterilovaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na malé kousky.
  • 4
    V nízkém hrnci smícháme víno, protlak, oregano, nakrájená rajčata, cibuli a česnek, směs přivedeme k varu a přibližně 15 minut ji za občasného míchání vaříme. Pak ji dochutíme pepřem a solí.
  • 5
    Nakrájený špenát ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a rozložíme ho na dno vymazané zapékací mísy. Na něj dáme uvařené kousky kuřecího masa, přelijeme je rajčatovou omáčkou a vše přikryjeme plátky předvařených lasagní.
  • 6
    V misce rozmícháme kukuřičný škrob s trochou mléka. Zbylé mléko dáme do hrnce, rozmícháme v něm kukuřičnou kaši z misky a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Pak omáčku opepříme, osolíme a přelijeme na lasagne. Vše posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů přibližně 25 minut dozlatova.
  • 7
    Zapečené lasagne rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.