Lasagne se špenátem a rukolou
45 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaOregano sušené
- 250gramůLasagne
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 1hrstRukola
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špenát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Rukolu přebereme, omyjeme, necháme v sítu okapat a nakrájíme ji najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na madrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata, rukolu a česnek smícháme v míse, dochutíme oreganem, pepřem a solí. Parmezán jemně nastrouháme. Vejce smícháme s nastrouhaným parmezánem a nakrájeným špenátem, ochutíme pepřem a solí. Do vymazané zapékací formy pak postupně pokládáme plátky lasagní, na ně špenátovou směs a rajčata s rukolou. Poslední horní vrstva je z lasagní, přelijeme ji rajčatovou omáčkou a dáme na ni nakrájené kousky másla. Lasagne pečeme v troubě, předehřáté na 180 stupňů přibližně 30 minut, až změtknou a horní vrstva má zlatavou barvu. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.