Lasagne se šunkou a ricottou
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyČesnek
- 1lžíceBazalka
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůLasagne
- 4litryVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 230gramůSýr Ricotta
- 120gramůŠunka dušená
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůSýr Parmezán
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Do hluboké pánve na rozehřátý olej dáme osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli a česnek přibližně 5 minut. Vložíme nadrobno nakrájenou bazalku, nakrájená rajčata i se šťávou, protlak, sůl a pepř. Na mírném ohni pak vaříme 30 minut. Mezitím si do hrnce s osolenou vodou dáme vařit lasagne na 5 minut. Větší zapékací mísu vytřeme máslem. Ricottu, nadrobno nakrájenou šunku a vejce smícháme, přidáme sůl, pepř. Do zapékací mísy vrstvíme lasagne a sýrovou náplň. Poslední vrstva by měla být lasagne. Nakonec polijeme rajčatovou omáčkou, zasypeme nastrouhaným parmezánem a necháme péct 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.