Lasagne se zeleninou a mletým masem
90 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůAnglická slanina
- 0,5kusCibule
- 1kusČesnek
- 230gramůHovězí maso přední
- 200gramůCeler řapíkatý
- 2kusyMrkev kořen
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 230gramůLasagne
- 150gramůSýr Parmezán
- 2lžičkyHořčice dijonská
- 70gramůSýr Čedar
- 70gramůSýr Gruyére
- 0,5lžičkaOregano sušené
- Bešamelová omáčka s cibulí [42787]
- 2kusyBobkový list
- 0,5kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 600mililitrůMléko polotučné
- 2špetkyMuškátový květ
- 12kusůPepř černý celý
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1492 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
52 g
Sacharidy
183 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C. Do velkého hrnce si dáme rozehřát olej a přidáme nadrobno nakrájenou slaninu. Opékáme ji 3 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a opékáme dalších 5 minut. Mezitím si umeleme maso a přidáme ho do hrnce. Opékáme, dokud maso nezmění barvu. Potom vmícháme nadrobno nakrájený celer a mrkev a dále opékáme 5 minut. Dle chuti osolíme a opepříme, dochutíme cukrem a oregánem a přidáme ještě nakrájená rajčata i se šťávou. Na mírném ohni poté vaříme 30 minut. Mezitím si rozmícháme oba druhy sýra s hořčicí a vmícháme je do teplé bešamelové omáčky. Vezmeme si zapékací mísu, do které vrstvíme lasagnové pláty s masovou omáčkou a nastrouhaným parmezánem. Nakonec nalijeme sýrovou omáčku a posypeme zbylým parmezánem. Pečeme 30 minut.
- 2Bešamelová omáčka s cibulí [42787]:
- 3Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše mírně zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a celé 1 minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko a spolu takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.