Lasagne se zeleninou s bílou omáčkou

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
32 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lasagne vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 12 minut. Poté je vložíme do studené vody. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, opraný lilek nakrájíme na kostičky, omytou cuketu na tenké plátky. Papriky omyjeme, vykrojíme semena a nakrájíme na proužky.
  • 2
    V rendlíku zpěníme na oleji cibuli s česnekem, přimícháme lilek, papriku a cuketu, za stálého míchání smažíme. Ke změklé zelenině přidáme konzervovaná rajčata, protlak, vývar a na mírném plameni za častého míchání dusíme. Na závěr vmícháme sůl, pepř a odstavíme.
  • 3
    Na bílou omáčku v rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme mouku a osmažíme světlou jíšku. Do jíšky zašleháme mléko a za stálého míchání vaříme zhruba 3 minuty, poté odstavíme.
  • 4
    Do vymazané zapékací mísy střídavě vrstvíme zeleninovou směs a okapané lasagne tak, aby na vrchu byly lasagne. Směs přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut při teplotě 180 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.