Lastura zapékaná
30 min.
Ingredience
- 600gramůMušle Venušiny
- 3stroužkyČesnek
- 200mililitrůVíno bílé
- 4plátkyChléb toastový
- 3lžícePetržel - nať
- 200gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej olivový
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
59 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na oleji opečeme česnekové stroužky, přidáme vongole a zalijeme vínem. Vaříme, než se otevřou a vyndáme je.
- 2Kůrku odkrojíme z toastového chleba, rozsekáme ho s petrželí, smícháme se solí, pepřem a máslem. Směsí naplníme vongole a zapečeme v předehřáté troubě při 200°C.
- 3Hrubou mořskou sůl dáme na talíř a na ni naskládáme zapečené vongole.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.