Ledvinkové kořeněné kari
45 min.
Ingredience
- 6kusůVepřové ledvinky
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyRajčata
- 2lžičkyKari koření
- 1špetkaZázvor mletý
- 120gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaGaram masala
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
29 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky očistíme a rozkrájíme na kousky. Cibuli nasekáme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme pokrájená rajčata, utřený česnek, všechno koření, osolíme a nakonec vložíme maso.
- 2Zahříváme, po chvíli podlijeme jogurtem a na mírném ohni dusíme do měkka.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.