Ledvinky po boloňsku
45 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 400gramůLedvinky jehněčí
- 48mililitrůOcet vinný červený
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
661 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme a pokrájíme na tenké plátky.
- 2Polovinu cibule pokrájíme na drobné kousky, druhou polovinu na tenčí kolečka.
- 3Olej rozehřejeme, maso ne něm 5 minut smažíme, podlijeme octem a necháme ještě 2 minuty povařit.
- 4Ledvinky odložíme stranou na teplé místo.
- 5Rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, utřený česnek a sekanou petržel. Poté česnek vyjmeme a přisypeme ledvinky.
- 6Smažíme za občasného míchání 2 minuty.
- 7Přilijeme vývar a zbytek octa, vaříme do vyvaření tekutiny a poté osolíme a opepříme.
- 8Ihned podáváme.
- 9Jako příloha se hodí vařené brambory či rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.