Ledvinky po boloňsku

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
661 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme a pokrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Polovinu cibule pokrájíme na drobné kousky, druhou polovinu na tenčí kolečka.
  • 3
    Olej rozehřejeme, maso ne něm 5 minut smažíme, podlijeme octem a necháme ještě 2 minuty povařit.
  • 4
    Ledvinky odložíme stranou na teplé místo.
  • 5
    Rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, utřený česnek a sekanou petržel. Poté česnek vyjmeme a přisypeme ledvinky.
  • 6
    Smažíme za občasného míchání 2 minuty.
  • 7
    Přilijeme vývar a zbytek octa, vaříme do vyvaření tekutiny a poté osolíme a opepříme.
  • 8
    Ihned podáváme.
  • 9
    Jako příloha se hodí vařené brambory či rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.