Lehká houbová polévka

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme, papriku omyjeme rozkrojíme a vyjmeme semínka. Vše nadrobno nasekáme.
  • 2
    Máslo rozpustíme v hrnci a osmahneme cibuli, česnek a papriku. Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, přidáme k zelenině. Dusíme ještě asi 3 minuty, až houby pustí vodu a spojí se se zeleninou.
  • 3
    Zeleninu zaprášíme moukou a promícháme s plátky žampiónů. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut, až polévka mírně zhoustne.
  • 4
    Teplotu snížíme a přilijeme mléko, osolíme, opepříme a ještě jednou přivedeme k varu. Přidáme nasekanou petrželku, nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.