Lehká houbová polévka
35 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme, papriku omyjeme rozkrojíme a vyjmeme semínka. Vše nadrobno nasekáme.
- 2Máslo rozpustíme v hrnci a osmahneme cibuli, česnek a papriku. Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, přidáme k zelenině. Dusíme ještě asi 3 minuty, až houby pustí vodu a spojí se se zeleninou.
- 3Zeleninu zaprášíme moukou a promícháme s plátky žampiónů. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut, až polévka mírně zhoustne.
- 4Teplotu snížíme a přilijeme mléko, osolíme, opepříme a ještě jednou přivedeme k varu. Přidáme nasekanou petrželku, nalijeme do talířů a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.